V roce 2018 byla vydána první kniha autorky s názvem DEJ TĚLU ŠANCI k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví, která zaznamenala velký úspěch a s ním i velmi brzy dotisk. Druhá kniha na ni volně navazuje, autorka se zde však věnuje velmi konkrétní skupině, kterou jsou ženy po čtyřicítce, případně mladší. Tedy všechny ty, které řeší změny v menopauze a obdobím před ním a řeší správnou přípravu a průběh tohoto nesnadného období. Sama do této skupiny patří, a proto má k tématu velmi blízko.
Teoretická část: Co jak a proč před a při menopauze probíhá?
Jak zdravě zhubnout a váhu si udržet? Proč je tak složité v menopauze zhubnout? Jak pracovat s hormonálními změnami a jejich správné řešení?
Praktická část: Doporučení na léčivé (harmonizující) potraviny.
Termický účinek jídla (potraviny ochlazující a zahřívací). Posilování výživou středu těla – orgánů. Harmonizující kuchyně podle pěti elementů (recepty): Kterým potravinám dávat přednost? Jak potraviny správně připravovat – unikátní inspirace z pětielementové kuchyně?
Receptová část: Od snídaně po dezert: téměr 50 receptů